Протягом минулої доби, 26 квітня, поліція зафіксувала 2 121 обстріл, здійснений російською армією, яка атакувала житлові райони з авіації та артилерії. Міста Костянтинівка, Курахове, Часів Яр, а також населені пункти Гостре, Північне, Архангельське, Берестки, Галицинівка, Зоряне, Іллінівка, Новоолександрівка, Острівське потрапили під вогонь ворога. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

У результаті обстрілів було пошкоджено 18 цивільних об'єктів, у тому числі 13 житлових будинків, освітній заклад, господарчі споруди, автомобіль та лінію електропередач.

П'ять керованих авіабомб було скинуто на Новоолександрівку, що спричинило руйнування п'яти приватних осель, однак інформація про постраждалих не надходила.

В Іллінівці керована авіабомба «КАБ-250» поранила одну цивільну особу та пошкодила навчальний заклад, господарські приміщення та цивільний автомобіль.

В Галицинівці артилерійський обстріл спричинив поранення двох цивільних осіб та пошкодження шести приватних будинків.

Авіаудар бомбою «УМПБ Д-30СМ» у Костянтинівці влучив у землю, на щастя, без жертв серед мирного населення.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Завдяки зусиллям поліції було евакуйовано ще 240 осіб, включаючи 39 дітей. З початку обов'язкової евакуації було евакуйовано 157 871 особу, серед яких 18 606 дітей і 6 475 осіб з інвалідністю.