На Донеччині 88-річний чоловік пішки вийшов з окупованого селища Очеретине, щоб не отримувати російське громадянство. На підконтрольній українським військам території його зустріли волонтери та транспортували до безпечного місця. Про цей випадок повідомив керівник ОВА Вадим Філашкін у середу, 24 квітня.

За словами волонтерів, Іван Якович усю ніч йшов до певного переїзду, де врешті-решт зустрів їх. Під час своєї подорожі він потрапив під обстріл і був змушений ховатися кілька годин.

«Дійшовши до українських волонтерів, він розповів, що в нього та сусіда росіяни забрали документи й сказали, що «вам видадуть російське громадянство». У нього з собою було лише пенсійне посвідчення і все з документів. То він зібрав в один рюкзак і пішов», – розповів на відео один з волонтерів.

Обласна влада разом з організацією «Схід-SOS» швидко евакуювали чоловіка до тимчасового притулку у Дніпрі. Згодом Івана Яковича переведуть до одного з закладів системи соціального захисту населення, де йому забезпечать житло та всі необхідні послуги, повідомили у ОВА.

«Історія пана Івана вражає. Це – громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний всім, хто підтримує жителів області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей!» – наголосив Філашкін.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що жителі Покровської ТГ можуть отримати грошову допомогу від благодійників