В абонентів АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» є можливість отримати безкоштовний газовий лічильник. Про це повідомили в «Донецькоблгазі».

Переваги встановлення лічильника: Наявність газового лічильника дозволяє споживачам платити лише за фактично спожитий газ, тим самим заощаджуючи кошти. Коли ви залишаєте своє житло на певний час, наявність лічильника означає, що ви не платите за газ, який не використовуєте. Водночас, без лічильника ви зобов'язані платити за газ за встановленими нормами споживання незалежно від його реального використання.

Ризики відмови від встановлення лічильника: Якщо ви відмовитеся від установки лічильника, розрахунок вартості спожитого газу буде проводитися за максимально встановленими нормами. Наприклад, без лічильника і при відсутності газового водонагрівача та централізованого гарячого водопостачання, норма споживання становитиме 18,3 куб. м на місяць на одну особу, що значно перевищує економний розрахунок за лічильником.

Як отримати лічильник: Для безкоштовного встановлення лічильника необхідно звернутися до вашого газопостачального підприємства, написати заяву та дочекатися своєї черги. Це можливо зробити онлайн через вебпортал електронних послуг або особисто у відділенні компанії.

Отже, встановлення газового лічильника є не тільки зручним, але й економічно вигідним рішенням, що дозволяє контролювати власні витрати та уникати переплат.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як дізнатися графіки відключення світла на Донеччині