Підстави для отримання відстрочки від мобілізації громадянами України з трьома і більше дітьми до 18 років регламентовані новим законом про мобілізацію, повідомляє адвокат Андрій Карпенко в коментарі для Фокус. 

Він зазначив, що відстрочку можуть отримати батьки, відповідальні за трьох та більше дітей, при умові, що у них немає заборгованості зі сплати аліментів. Також адвокат обговорив питання про можливість отримання відстрочки чоловіками, чиї дружини вагітні третьою дитиною, уточнивши, що такі особи також мають право на відстрочку від призову.

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, яким визначено підстави для отримання відстрочки від мобілізації. Так, призвати на військову службу під час мобілізації не можуть жінок та чоловіків, на утриманні яких перебуває троє та більше неповнолітніх дітей. Винятком є громадяни, які мають заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці.

Адвокат наголосив, що вагітність жінки не дорівнює наявності дитини.

«Тільки після народження дитини чоловік буде мати право на відстрочку від мобілізації», — с казав Андрій Карпенко.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у застосунку «Резерв+» з'явився QR-код, який є юридично еквівалентним паперовому військовому квітку