З 30 травня до 3 червня ДТЕК Донецькі електромережі встановлює термін для передачі показників лічильника електроенергії. Компанія радить зробити це регулярною практикою, особливо у випадках, коли в місті проводились стабілізаційні відключення електропостачання. Вірні покази лічильника важливі для точного обрахунку спожитої електроенергії, що дозволить постачальникам правильно нарахувати плату.

Про це повідомили у ДТЕК Донецькі електромережі.

«ДТЕК Донецькі електромережі розраховує обсяг спожитої вами електроенергії за один календарний місяць на основі показів лічильника, які ви передаєте впродовж двох днів до закінчення поточного місяця та протягом 1-3 числа наступного місяця. Якщо ви передасте покази 4-го числа і пізніше, то, згідно із законодавством, ми будемо вимушені розрахувати цей обсяг за середньодобовим споживанням аналогічного періоду минулого року», – йдеться в повідомленні.

Щоб уникнути розбіжностей у рахунках і сплачувати лише за реально використану електроенергію, важливо своєчасно передавати покази лічильника. Це стає особливо актуальним під час стабілізаційних відключень, коли фактичне споживання може бути нижчим за звичайне. Такий підхід дозволить вам платити виключно за обсяг електроенергії, який ви фактично спожили протягом місяця.

Найпростіше та найшвидше передати покази можна через чат-бот ДТЕК Донецькі електромережі:

- в пошуку месенджера Viber та Telegram введіть «ДТЕК Донецькі електромережі»;

- пройти процедуру верифікації (для незареєстрованих клієнтів);

- обрати в меню «Передати покази лічильника» та, слідуючи підказкам меню, надіслати інформацію.

Також у ДТЕК нагадали, що передавати покази треба навіть, якщо клієнт вимушений був тимчасово залишити своє житло, та, відповідно, не використовує електроенергію — обов’язково потрібно дублювати попередній показ.