Внутрішньо переміщених осіб із Донецької області з 23 березня прийматимуть у Волинській та Рівненській областях.

Про це повідомили на черговому засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення за умов воєнного стану під головуванням віце-прем'єра Ірини Верещук.

Зазначається, що з 23 березня безкоштовний евакуаційний поїзд із Покровська змінює місце прибуття. Якщо раніше він курсував до Житомирської області, то тепер евакуйовані прибуватимуть до Волинської та Рівненської областей.

Там переселенців із Донецької області розмістять у місцях безпечного перебування. Їм нададуть фінансову, гуманітарну, психологічну та медичну допомогу.

Нині у цих областях визначено місця для розміщення понад 1200 внутрішніх переселенців.

На залізничних станціях, куди прибуватиме евакуаційний поїзд, буде розгорнуто приймальні пункти або хаби, де ВПО зможуть дізнатися всю необхідну інформацію.

В Покровській МВА зазначають, що сьогодні, 15 березня, відбудеться останній рейс цього потяга до станції Бердичів, а з 23.03.2024 евакуація буде проводитися до Рівненської області — до станції Здолбунів. Рейси евакуаційного потяга мають регулярний графік - кожні 8 днів по непарних числах.Останніми місяцями мешканців регіону гостинно приймала Житомирщина.

Плановані дати наступних евакуацій: 23.03, 31.03, 08.04, 16.04, 24.04.

Мешканці Покровська та сусідніх громад мають можливість переселитися до Рівненської області, де для них підготовлені безкоштовні місця для проживання в комунальних закладах області.

Окрім того, евакуйовані громадяни можуть отримати одноразову грошову допомогу, а також соціальний, психологічний та медичний супровід.

Для організації евакуації необхідно залишити заявку за номерами телефонів: 0988903318.

Для евакуації тяжкохворих та осіб з інвалідністю можна звертатися за наступними номерами: 0997104872, 0993115336, 0993115314, 0961086048.

Лише з початку поточного року Покровськ 13 разів потрапляв під ворожі обстріли. Значних пошкоджень зазнають як приватні домогосподарства, так і багатоповерхівки міста. Евакуація - єдиний спосіб вберегти своє життя та своїх рідних.

Напередодні Рokrovsk24.news розповідав, як поліція вивозить з-під обстрілів жителів прифронтових громад. З найгарячішої точки Лиманської громади «Білі янголи» евакуювали маломобільне подружжя, що залишилось без житла.

Будинок у селі Колодязі, де жили 84-річний чоловік та його 86-річна дружина, розбили прямим влучанням російські війська. Через проблеми з серцем жінка потрапила до лікарні.

Крім того, Рokrovsk24.news повідомляв, що в деяких громадах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей.

Загалом планується евакуювати 28 дітей з батьками або іншими законними представниками.

Нагадаємо, що за даними поліції Донеччини,  в Торецькій громаді залишається евакуювати 16 дітей. Днями "Білі янголи" вивезли родини разом з малечею, які проживали всього в декількох кілометрах від лінії фронту.

 Всього на Донеччині за допомогою поліції евакуйовано ще 764 людини, з них 124 дитини. З початку обов’язкової евакуації – 126 068 осіб, серед них 16 578 – діти, 5 957 - люди з інвалідністю.