Кабінет Міністрів України скоротив термін термінового оформлення та обміну паспорта громадянина України з 10 до 7 робочих днів. Як повідомив у своєму телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, це рішення було ухвалене на засіданні уряду у вівторок.

Зокрема, Кабінет Міністрів скоротив строк надання адміністративної послуги термінового оформлення та обміну паспорта громадянина України з 10 до 7 робочих днів. Це стосується також оформлення паспорта замість втраченого або викраденого. Водночас зміни не стосуються оформлення паспорта громадянина України вперше.

До переліку адміністративних послуг також було додано послугу одночасного оформлення (в тому числі замість втраченого або викраденого) та обміну паспорта громадянина України разом із паспортом/паспортами для виїзду за кордон.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні чоловіків до 25 років, які будуть оформляти загальний громадянський паспорт, автоматично поставлять на військовий облік - без відвідування військкомату та медичної комісії.