Станом на сьогодні в Мирнограді залишається близько 6 тисяч мешканців, з яких 35 – діти. Два мікрорайони «Західний» та «5-6» живуть без електрики, водопостачання та знаходяться під постійними ворожими обстрілами артилерії та дронів. Як живе сьогодні прифронтове місто – розповіла знімальна група телеканалу «Орбіта».

В Мирнограді порожньо на вулицях, немає банкоматів, зачинені всі установи. Люди кажуть, що в магазинах, які досі працюють, майже нічого не купиш. 

«Зараз рання комендантська година, маємо лише 4 години, тож треба встигнути все зробити. В Мирнограді не працюють аптеки, банкомати, лише декілька магазинів. Проте, вибір там невеликий», – розповідає мешканець Мирнограда Юрій Миколайович.

Мирноградська центральна міська лікарня зачинена. Всі відділення релоковані на Хмельниччину, в місті залишається лише 5 лікарів сімейної медицини. 

«Ми працюємо, бо все ще звертаються люди. Виписуємо довідки, направлення. Поки є люди та працює лікарня, будемо залишатись на місцях. Працюємо з 11:00 до 14:00. Завтра останній день, потім йдемо у відпустки, а далі будемо дивитись. Я евакуююсь разом з амбулаторією у Дніпро, а інша половина буде працювати у Кропивницькому», – каже сімейна лікарка Ольга Чеботар.

Влада залишається в Мирнограді. Виконуючий обов'язки начальника міської військової адміністрації Сергій Третяк каже, що при збільшенні обстрілів ремонтувати електролінії, водо- та газо- мережі можливості не буде. 

«Лінія фронту ще наблизилась – вже менше ніж 4 кілометри. Складається така ситуація, що у мікрорайон "5-6", "Західний" та, навіть, у районі "Перемога" вже літають дрони, намагаючись вразити техніку та полюють на людей», – каже Юрій Третяк.

Влада не тільки закликає виїжджати, але й допомагає це робити, вживаючи заходів до справжньої примусової евакуації дітей. 

«Сьогодні я підписав розпорядження про вилучення дитини інваліда із родини, яка відмовляється виїжджати. Це остання дитина з обмеженими можливостями, яка була в Мирнограді. Також є батьки, які переховуються разом із дітьми. Поліція їх шукає. Працюємо над тим, щоб дітей в громаді не залишилось», – підкреслив Юрій Третяк. 

Евакуюють вже що можливо, навіть намагаються зробити це з шахтарським обладнанням. Влада хоче, щоб вперш ніж ворог знищить місто, в ньому не було нічого цінного. Головне – його мешканців.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що відбувається у Покровську в умовах наближення фронту