Металургійні підприємства України, підтримуючи державний та місцеві бюджети, відповідально сплачують податки у складні воєнні часи. У 2023 році, згідно з щорічним дослідженням GMK Center «Внесок ГМК в економіку України 2023», вони сплатили понад $1 млрд податків.

Частка галузі у загальній сумі податкових платежів в країні становить 3,0%, що збереглося на довоєнному рівні.

Металургійні компанії також привабливі для працівників, завдяки високій заробітній платі та підвищенню рівня безпеки на робочих місцях. У 2023 році заробітна плата в металургійній промисловості на 37% вища за середню по країні. Перед війною галузь забезпечувала роботою понад 560 тис. осіб, включно з суміжними секторами.

Наразі близько 10-15% персоналу металургійних підприємств служать у Збройних силах України. Металургійні компанії не можуть залишатися осторонь і займають активну позицію у підтримці армії та цивільного населення. Так, у 2023 році на підтримку захисників України та на гуманітарні цілі найбільші українські металургійні підприємства виплатили $100 млн. Металургійні підприємства також організовують медичну та психологічну допомогу постраждалим та реалізують програми реабілітації та працевлаштування ветеранів.

Як повідомляв GMK Center, металургійний сектор залишається базовим для української економіки, чий внесок у ВВП у 2023 році становив 5,7%, включно з ланцюгами постачань. До війни внесок металургії у ВВП України становив 10,3%. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест допоможе відбудувати мікрорайон у Бахмуті