Через гостру нестачу спеціалістів, Метінвест започаткував програму перенавчання жінок для роботи на позиціях, традиційно вважаних чоловічими. Про це повідомила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук.

Наприклад, в компанії вже є бригада жінок, яка працює операторами підземного обладнання в шахті у Покровську. Проте, існують і проблеми.

«По-перше, жінки не стоять в черзі, щоб обійняти чоловічі посади. По-друге, перенавчання жінок потребує часу. До того ж є професії, які жінки не потягнуть фізично», — пояснила Тетяна Петрук.

За інформацією директорки зі сталого розвитку, наразі частка жінок у найманні персоналу становить майже 30%.

«Такого до війни не було, здебільшого були чоловіки. Зараз жінок більше», — додала директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Метінвесту.

За її словами, для того, щоб залучити більше жінок на роботу, необхідно розвивати інфраструктуру в містах, зокрема, забезпечувати школи укриттями для забезпечення безпеки дітей.

«І це насправді проблема повоєнного відновлення України. Держава має відновлювати інфраструктуру. Люди повернуться, якщо будуть знати, що їм є куди повертатися», — сказала Тетяна Петрук.

Вона також додала, що Міністерство освіти має замислитися над програмами, що гарантуватимуть гнучкий перехід від навчання, яке діти проходять за кордоном, до української навчальної програми.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що до 31 липня вступники з ТОТ та територій активних бойових дій можуть вступити до Метінвест Політехніки без НМТ/ЗНО.