Родичі та знайомі пацієнтів мають право на вільний доступ до реанімаційних відділень, згідно з наказом МОЗ, ухваленим у 2016 році. Про це нагадали у Міністерстві охорони здоров'я України.

«Багато хто досі не знає, що реанімації є відкритими. Тобто пацієнта в реанімації також можна відвідувати та залишатися поруч тривалий час», – зазначили у міністерстві.

В умовах контрактів, що Національна служба здоров'я України укладає з лікарнями, чітко вказане положення про необхідність забезпечення права пацієнтів відділень інтенсивної терапії на прийом відвідувачів цілодобово, сім днів на тиждень, відповідно до правил, встановлених діючими законодавчими актами.

Таким чином, відвідувач має право перебувати поруч з пацієнтом без жодних часових обмежень. Проте, біля ліжка пацієнта одночасно можуть знаходитись не більше двох осіб.

«Відвідувачем може бути будь-яка особа незалежно від родинних стосунків. Але ті, хто не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до реанімації лише за умови наявності усної згоди одного з батьків пацієнта-дитини або законних представників», – додають у МОЗ.

У Міністерстві охорони здоров'я підкреслили, що вільний доступ до реанімації передбачає дотримання певних правил, які вказані у Наказі МОЗ №592

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, на що стали менше хворіти українці