Протягом минулої доби, 29 травня, поліція зафіксувала 2103 обстріли території Донеччини. Російські війська скинули на житлові квартали 6 авіабомб та били з артилерії. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Ворожі сили атакували дев'ять населених пунктів, серед яких міста Гірник, Курахове, Лиман, Сіверськ та Торецьк, а також села Водяне Друге, Дружба, Неліпівка та Острівське.

Ці атаки призвели до пошкодження 21 цивільного об'єкта, включаючи 16 житлових будинків, лікарню, храм, навчальний заклад, відділення експрес-доставки та адміністративну будівлю.

Лиман зазнав п'яти авіаударів протягом 15 хвилин, унаслідок яких використано ракету «Гром-E1» та чотири авіабомби УМПБ Д-30 СМ, поранивши вісьмох цивільних. У місті зруйновано три багатоквартирних будинки, медичний заклад, релігійну споруду та споруду експрес-доставки.

У Неліпівці скинута керована бомба КАБ-250, внаслідок чого пошкоджено шість приватних будинків.

Артилерійські обстріли в Гірнику та Сіверську пошкодили три багатоквартирних будинки, приватний будинок, адміністративну будівлю та навчальний заклад.

На підставі цих подій, поліція та СБУ відкрили кримінальні справи за статтею 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни.

Окрім цього, поліція також допомогла евакуювати 199 осіб, включаючи 21 дитину. З початку обов’язкової евакуації, 167 250 осіб було переміщено, серед яких 19 648 дітей та 7 029 людей з інвалідністю.