Споживачам газу скоро доведеться платити не тільки за споживання природного газу, але й за техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Про нові законодавчі норми, що вступили в силу цього року, інформували керівників ОСББ та управлінців багатоквартирних будинків Покровська представники Донецькоблгазу.

Відповідно до рішень Національної комісії, яка регулює діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, а також за наказом Міністерства паливної енергетики, в усіх областях України, включаючи Донецьку область, розгортається програма технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Процес включає техобслуговування газових труб, стояків, кранів, захисних футлярів та перевірку на виявлення дефектів, які можуть призвести до витоку газу, а також проведення тестування газопроводів під тиском. 

«Питання надзвичайно актуальне для Покровська, як і для держави загалом, адже чимало старих кранів, труб і вентелів знаходяться у неналежному стані, трапляються й небезпечні випадки витоку газу. Тож краще заздалегідь вжити всіх заходів для усунення загроз. А спілкування голів ОСББ із підприємствами-надавачами комунальних послуг – хороша і необхідна практика, яку ми будемо продовжувати, щоб усі нові законодавчі норми і правила експлуатації дотримувалися в повному обсязі, в першу чергу, заради безпеки мешканців», – зазначив начальник Покровського управління з газопостачання та газифікації Володимир Шаповал.

Поки що вартість роботи з обслуговування внутрішньо-будинкових мереж перебуває на стадії формування. Далі відповідну інформацію буде опубліковано на офіційному сайті АТ «Донецькоблаз».

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що учасники бойових дій можуть отримати пільги на комунальні послуги.