Протягом минулої доби, 27 червня, росія завдала 2367 ударів по території Донеччини. Бомбардувань зазнали 13 населених пунктів – міста Гірник, Курахове, Селидове, Сіверськ, Торецьк, селища Гродівка, Дружба, Зарічне, Нью-Йорк, Північне, села Дачне, Карлівка, Ясенове. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

Пошкоджено 60 цивільних об’єктів – 40 житлових будинків, адмінбудівлі, кафе, магазини, автостанція, автомобілі, ЛЕП.

На Селидове окупанти здійснили атаку за допомогою авіабомби «КАБ-500», в результаті чого поранено шість осіб, у тому числі двох дітей. Пошкоджено сім багатоквартирних і п'ять приватних будинків, а також чотири адміністративні будівлі. 

В селі Ясенове удар з ОТРК «Іскандер-м» спричинив смерть однієї людини та поранення іншої, а також пошкодження фермерського господарства. 

У Кураховому від обстрілу РСЗВ «Ураган» загинули двоє цивільних осіб, ще двоє отримали поранення. Пошкоджено два магазини та автостанцію.

Торецьк переживає безперервні обстріли: російські війська випустили три авіабомби «КАБ-250» та використали артилерію, внаслідок чого одна людина загинула та троє зазнали поранень; пошкоджено як мінімум два багатоквартирних та сім приватних будинків. 

В Сіверську артилерійський удар забрав життя одного цивільного, зруйновано житло. 

В Дачному від обстрілу РСЗВ «Ураган» травмовано двох людей та пошкоджено десять приватних осель.

Крім того, ще троє осіб поранені в Північному, двоє — в Нью-Йорку, один — в Гірнику. 


Також поліцією та СБУ ініційовано кримінальні провадження за порушення законів та звичаїв війни.

За допомогою поліції евакуйовано ще 239 осіб, серед них 38 дітей. З початку обов’язкової евакуації було врятовано 171 808 осіб, включно з 20 460 дітьми та 7 097 особами з інвалідністю.