Новоекономічне знаходиться на Покровському напрямку. За даними поліції Донеччини, наразі населений пункт потерпає від атак окупантів. До лінії фронту тут всього лічені кілометри.

 "В селищі багато руйнувань через постійні ворожі обстріли. Безпекова ситуація ускладнюється з кожним днем", - розповідають правоохоронці.

Зазначається, що до війни в Новоекономічному проживали близько 3 тисяч жителів, наразі залишається зо три сотні людей. Дітей немає – усіх евакуйовано.

Виїхати з селища допомагають групи поліції, до складу яких входять «Білі Янголи» і волонтери гуманітарної місії «Проліска».

Евакуація відбувається на броньованих поліцейських «капсулах» і медваках, наданих волонтерами.

Про порятунок правоохоронців попросила родина: літня жінка та чоловік з інвалідністю.

«50 років тут прожили, а тепер їдемо вдалину. Але залишатись дуже страшно», - розповідає жителька селища. Через війну родина вирушає на Вінниччину.

Також на прохання родичів поліція і волонтери забрали лежачу після інсульту жінку. Ще одна родина встигла виїхати самотужки.

Деталі - у відео поліції Донеччини.

 Для  евакуації телефонуйте до відділів поліції (контакти) або груп «Білий Янгол» на напрямках:

Авдіївський – 066-56-19-102,

Бахмутський - 066-56-15-102,

Великоновосілківський - 066-56-11-102,

Лиманський - 066-56-16-102,

Мар’їнський - 066-56-10-102.

Раніше Pokrovsk24.news у селищі Новоекономічне Покровського району внаслідок обстрілу окупантів був пошкоджений храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці.