Цьогоріч в Україні опалювальний сезон може закінчитися наприкінці березня, оскільки прогнозується плюсова температура повітря. Цією інформацією в інтерв'ю Le Figaro поділився Олексій Чернишов, голова НАК «Нафтогаз України».

«Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня», – сказав він.

Чернишов зазначив, що Україна змогла безперешкодно пройти зимовий період, завдяки досвіду, отриманому у 2022 році, коли відбулися масові обстріли української енергетичної інфраструктури з боку рф.

«Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку Росії, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня», – каже Чернишов.

Окрім цього голова «Нафтогазу» додав, що Україна більше не імпортує газ з інших країн. 

«Роками ми були в пастці залежності від російського газу, аж до 2014 року. Україна імпортувала переважну більшість газу з Росії. Ми усвідомили, що дешевий газ насправді коштував нам дуже дорого: нашої безпеки та незалежності. З 2023 року я можу з гордістю заявити, що Україна більше не імпортує газ ні з Росії, ні з Європейського Союзу. Ми є самодостатніми», – підкреслив він.

Проте, за словами Олексія Чернишова, на споживання тепла вплинуло й зменшення чисельності населення та послаблення економіки. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що котельні Покровська модернізують та оснастять генераторами