У Покровську бродячі собаки створюють проблеми для громадян, часто виявляючи агресію. Щоб контролювати їх чисельність, комунальне підприємство «Багатогалузеве комунальне підприємство» провело через систему Прозорро тендер на послуги з регуляції популяції цих тварин. В результаті, у березні була підписана угода з організацією «ЗооКонтроль», яка вже має досвід роботи в нашій громаді.

Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Представники громадської організації «ЗооКонтроль», розробили проєкт, спрямований на регуляцію чисельності безпритульних тварин. Вони прибули в Покровськ з мобільною оперативною групою, щоб надати допомогу бездомним собакам. Вже 15 травня було розпочато заходи щодо вилову та стерилізації безхатніх тварин у громаді. 

За інформацією спеціалістів, проєкт контролю чисельності безпритульних собак проводитиметься у кілька етапів. Спочатку, після вилову тварин, вони проходять ветеринарний огляд та отримують необхідне лікування. Після цього тварин підготовляють до вакцинації та стерилізації. Завершеною частиною операції є стерилізація малокровним методом, після якої відбувається моніторинг стану здоров'я тварин. Кінцевий етап включає чипування тварин та їх повернення у природне середовище проживання.

«Ми приїхали стерилізувати та вакцинувати безпритульних собак в місті Покровськ задля того, аби їх кількість не збільшувалася, а також щоб вони були захищені від сказу та стали безпечними для населення. Ми вже не вперше приїжджаємо до міста та проводимо ці процедури. Приблизно один раз на рік», – пояснив кінолог ГО «ЗооКонтроль» Олександр Красюк.

Алік Тумасов, директор КП «БКП», зазначив, що договір був укладений ще у березні. Фахівці працюватимуть у місті до кінця травня, і за цей час планується стерилізувати 150 собак.

«Тварини будуть отримувати належне харчування та перебуватимуть у гарних умовах під постійним наглядом ветеринарів. Після завершення всіх необхідних процедур собаки повернуться до звичних місць проживання. Наше завдання полягає не тільки в зменшенні чисельності безпритульних чотирилапих, але й у забезпеченні їхнього здоров'я та безпеки для мешканців міста. Ми працюємо задля добробуту всієї громади, і цей проєкт є важливим кроком у вирішенні проблеми збільшення кількості безпритульних пухнастих»,  додав Алік Тумасов.

За номером 098-124-65-63 покровчани можуть залишити заявку на процедуру стерилізації.