Фахівці ДСНС у співпраці з добровольчою пожежно-рятувальною командою провели профілактичний рейд у парках Покровська, аби нагадати, як правильно й безпечно себе поводити в лісових насадженнях. Про це повідомила знімальна команда ТК «Орбіта».

«Протягом першого кварталу 2024 року на території Покровського району виникло 193 випадки горіння сухої рослинності. Спостерігається зростання пожеж на відкритих територіях. Вогонь знищує будівлі, дерева, тварин, гинуть люди», – підкреслює фахівчиня ДСНС Оксана Осолодько.

Вона каже, що розкладати багаття треба лише на спеціально відведених для цього ділянках, а для розпалювання ні в якому разі не можна використовувати легкозаймисті речовини й без нагляду залишати вогнище. 

Людська недбалість може призвести до масштабних лісових пожеж й завдати непомірних збитків природі. Вогонь з відкритих територій може перекинутися й на присадибні ділянки та приватні будинки. 

«Роз'яснювальні роботи щодо пожеж на відкритих територіях серед населення проводиться регулярно. Практично всі пожежі сухої рослинності тісно пов'язані із так званим людським фактором, тобто відбуваються по вині людини», – наголошує Оксана Осолодько.

Мешканці після виїзду на традиційні шашлики часто полишають помітні сліди у вигляді покинутого сміття чи погано загашених вогнищ. До того ж садівники й селяни часто безвідповідально спалюють господарське сміття, очерет, бур'яни тощо. Це значно підвищує ризики виникнення великого лиха. 

«Самовільне спалювання рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафів на громадян. Вході рейдів по населених пунктах Покровського району одну особу було притягнуто до адміністративної відповідальності», – повідомила фахівчиня ДСНС.

За випалювання сухої рослинності передбачено штраф у розмірі до 6 тисяч гривень, а для посадових осіб сума збільшується до 21 тисячі. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Донецькій області співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій провели розмінування територій.