9 квітня в Покровську було відкрито публічний простір «Залізняк у міському просторі: (не) розказані історії», створений за ініціативою спеціалістів Покровського історичного музею на честь 131-ї річниці від дня народження Марка Залізняка - видатного фотоаматора з села Сергіївка та хронікера Донецького краю. Проект отримав підтримку від членів Молодіжної ради Покровська.

На території скверу Соборний у рамках проєкту «Залізняк» було встановлено QR-коди, сканування яких дає можливість ознайомитися з відомими та маловідомими фактами з життя Марка Залізняка.

Директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова зазначила, що життєпис і творчий шлях Марка Микитовича Залізняка приваблюють увагу дослідників, істориків та культурологів, представляючи значний інтерес для вивчення. 

«Ми як представники молоді підтримуємо цю ініціативу, адже розуміємо, що це буде цікаво як для молоді, так і для пересічних громадян та гостей міста. Сьогодні як ніколи потрібно популяризувати особистостей, з якими безпосередньо пов’язане наше місто, адже лише знаючи наше минуле, ми можемо впевнено розвиватися як майбутнє нашої держави», – зазначили представники молоді.

Покровські музейні працівники надають можливість глибше познайомитися з життям та творчістю Марка Залізняка за посиланням.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».