У випадку загибелі, полону чи зникнення безвісти бійця Сил оборони, його родичі мають право на отримання матеріальної допомоги.

Виплата грошового забезпечення та додаткової винагороди здійснюється від дня зникнення безвісти або захоплення в полон військовослужбовця членам його сім'ї за їх заявою.

Кому з родичів передбачені виплати? 

Виплата здійснюється таким членам сімей військовослужбовців: дружині (чоловіку), а в разі її (його) відсутності - повнолітнім дітям, які проживають разом з нею (ним), або законним представникам (опікунам, піклувальникам) чи усиновлювачам неповнолітніх дітей (інвалідів з дитинства - незалежно від їх віку), а також особам, які перебувають на утриманні військовослужбовців, або батькам рівними частками, якщо військовослужбовці не перебувають у шлюбі і не мають дітей.

Які потрібні документи для оформлення допомоги? 

Заява подається на ім'я командира (начальника, керівника) військової частини (установи, організації). До заяви додаються:

 - копії сторінок паспорта повнолітніх членів сім'ї з даними про прізвище, ім'я та по батькові і реєстрацію місця проживання (перебування);

- довідка про реєстрацію місця проживання (перебування) членів сім'ї (у разі відсутності такої інформації в паспорті);

 - копія свідоцтва про шлюб (у разі наявності);

- копії свідоцтв про народження дітей (у разі наявності);

- копія документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це контролюючому органу і мають відмітку в паспорті, - копія сторінки паспорта з такою відміткою).

Командир військової частини розглядає протягом 15 днів подані документи та приймає рішення щодо виплати або відмови у виплаті грошового забезпечення, про що повідомляє заявнику в письмовій формі.

У разі, якщо подано не в повному обсязі документи, заявника письмово повідомлять про відмову у виплаті грошового забезпечення. Ця відмова не позбавляє права звернутися повторно, усунувши причини відмови.