Після того, як Авдіївка опинилася під контролем ворога в другій половині лютого, окупаційні сили продовжили наступ на території Донецької області. Ворог щодня здійснює атаки на декількох напрямках, прагнучи прорвати оборону України і захопити більше земель.

Загарбники показують намір не зупинятися, особливо з огляду на очікуваний новий наступ. Про цілі ворога та наявні в нього ресурси в ефірі національного телемарафону детально розповів військовий аналітик, полковник Петро Черник.

«Що стосується стратегічної мети, яку сам собі противник визначив, то там наразі нічого не змінилося та не зміниться, – зауважив Петро Черник. – У них є завдання виходити на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини, і вони будуть його намагатися реалізувати».

Експерт підкреслив, що Росія володіє значними воєнними ресурсами, зокрема, мобілізаційний потенціал країни може досягати від 1,5 до 3 мільйонів осіб. Оскільки в Росії призов є постійним, тож "користуватися автоматом Калашникова вони вміють". На військових складах може зберігатися декілька мільйонів таких автоматів.

Полковник додав, що заводи з виробництва боєприпасів у рф працюють з повною завантаженістю на 100%, а росія продовжує бути одним з найбільших виробників снарядів у світі, випускаючи до 130-150 тисяч одиниць щомісяця. Також, міністр оборони РФ оголосив про створення 14 нових дивізій та 16 механізованих бригад.

«Якщо зуміють цей людський потенціал наростити, то на осінь, думаю, росіяни зможуть вийти на показник до 200 тисяч військових. Але я не розділяю погляди, що до 1 червня вони поставлять у стрій ще 300 тисяч людей», – додав Петро Черник.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які втрати понесли російські війська за березень 2024 року.