За добу внаслідок ворожих атак в Донецькій області одна людина загинула та 4 зазнали поранень. Про це повідомили в поліції Донеччини.


У відомстві зазначили, що під обстрілами опинились 9 населених пунктів: міста Курахове, Лиман, Торецьк, селище Гродівка, села Віролюбівка, Іллінівка, Миколаївка (Костянтинівська ТГ), Миколаївка (Новогродівська ТГ), Новожеланне.


Пошкоджено 23 цивільних об’єкти – 13 житлових будинків, заклади освіти, магазини, адмінбудівля, кафе, електромережа.

В поліції зазначили, що чотирма авіаударами по Гродівці окупанти пошкодили 2 приватних будинки, 2 магазини, кафе та адмінбудівлю.

У Кураховому пошкоджено багатоквартирний будинок.

Сьогодні під ранок відбувся ворожий обстріл Новогродівки – за попередньою інформацією, пошкоджено три багатоквартирних будинки, постраждалих немає.

Крім того, надійшла інформація про цивільну особу, травмовану в Новоукраїнці 29 липня внаслідок удару дроном по автомобілю.

На Лиман ворог скинув авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, руйнувань зазнали три приватних будинки.

У Торецьку, який зазнає масованих атак, загарбники вбили мирного жителя, ще трьох поранили, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Миколаївку Костянтинівської громади ворог обстріляв зі ствольної артилерії, є поранений, пошкоджено приватну оселю.

Внаслідок удару по Іллінівці бомбою «КАБ-250» з модулем УМПК постраждали дві домівки.

У Миколаївці Новогродівської ТГ внаслідок обстрілу з РСЗВ «Смерч» пошкоджено багатоквартирний і приватний будинки, заклад освіти.


Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 450 людей, з них 30 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 181 112 осіб, серед них 21 380 – діти, 7 159 - люди з інвалідністю.