Росія застосовує тактику, подібну до тієї, що була використана в Авдіївці, включаючи застосування керованих авіабомб, дронів, артилерійських та ракетних систем, а також спеціальних підрозділів. Наразі, збройні сили РФ зосередили свої зусилля на районах Бахмута та Часового Яру, намагаючись перекрити логістичні шляхи та просуватися в напрямку міст Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, а згодом і Слов’янськ, які є стратегічними цілями агресора.

Генерал армії України та колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, Микола Маломуж, поділився аналізом поточної ситуації на фронті під час ефіру телемарафону.

«Застосовується авіація дуже обережно, тільки під час вирішальних атак. За деякими нашими даними, російські пілоти вже відмовляються вилітати. Коли просування потрібно організувати дуже ефективно, окупанти використовують фосфорні бомби, навіть снаряди з хімічним наповненням подразнювальної дії для того, щоб нейтралізувати наших військовослужбовців на певний час. Це ще не пряма хімічна атака, але вона дуже ефективно діє безпосередньо на військових»– додав експерт.

Раніше начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» Ілля Євлаш казав, що російські окупаційні війська намагаються пройти Часів Яр до Костянтинівки й після цього вийти на Краматорсько-Слов'янську агломерацію. Таким чином, росія хоче оточити Слов'янськ і Краматорськ, щоб в майбутньому захопити ці населені пункти.

Нагадаємо, що російські війська здійснили обстріл 12 населених пунктів Донеччини, в результаті яких є загиблі та поранені серед цивільного населення