Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани ФСБ з ліквідації президента України та інших високопоставлених представників військово-політичного керівництва країни. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Виконанням плану займалася агентурна мережа, яку СБУ завчасно викрила за підтримки Управління державної охорони. До цієї мережі входили двоє полковників УДО, які передавали секретну інформацію російській стороні.

Російські спецслужби розробляли план ліквідації президента Володимира Зеленського, для чого мережа агентів мала знайти виконавців серед військових, близьких до охорони президента, які б змогли захопити його як заручника та згодом ліквідувати.

Крім Зеленського, ворог планував ліквідувати голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Наприклад, ліквідацію Кирила Буданова планували провести перед Великоднем.

План був таким: завербований агент мав стежити за переміщенням Буданова і передавати інформацію росіянам. За координатами місця, де він перебував, планували завдати ракетного удару, після чого атакувати дроном тих, хто залишився на місці. Потім збиралися завдати повторного ракетного удару, щоб приховати сліди використання дрона.