"Сталевий фронт" Ріната Ахметова тепер виробляє захисні екрани не тільки для радянських танків і американських M1 Abrams, але й спеціальні конструкції для бойових машин Bradley. Про це розповів операційний директор групи Метінвест Олександр Мироненко, як представник “Сталевого фронту Ріната" Ахметова, в інтерв'ю для Прямого каналу.

Наразі “Сталевий фронт” виробляє захисні екрани для:

● радянських танків Т-64 і Т-72

● M1 Abrams

● БМП Bradley

Навіть сучасні американські бойові машини раніше не мали справи із дронами, тому виявилося, що вони уразливі до них. Захисні повністю закривають башту, моторний відсік, а також щілини, в які може залетіти дрон і знерухомити танк або заклинити башту. А це впливає на його боєздатність та на можливість евакуюватися з поля бою. Екрани виготовляються зі сталі підприємств Метінвесту. Процес виготовлення одного комплекту для Abrams триває до 10 днів, а для радянських танків — 2-3 дні. Далі відбувається тестування на полігоні, військові дають зворотний зв'язок, і якщо все добре – починається масове виробництво.

Найголовніші відгуки, які ми отримуємо, – це вдячність бійців за те, що ми допомогли їм залишитися живими й продовжувати бити ворога", — підкреслив Олександр Мироненко.

БМП Bradley є важливими на полі бою з кількох ключових причин:

- Мобільність і швидкість

БМП Bradley забезпечують швидке пересування військових підрозділів на полі бою. Це дозволяє військам швидко реагувати на зміну тактичної ситуації і проводити маневри для флангових атак чи відступу.

- Захист піхоти

Bradley захищає піхотинців від стрілецької зброї, артилерійських осколків та деяких видів мін. Це значно підвищує виживаність солдатів у бойових умовах, особливо при пересуванні через небезпечні зони.

- Вогнева підтримка

БМП Bradley оснащені потужним озброєнням, включаючи 25-мм автоматичну гармату, протитанкові ракети TOW і кулемети. Це озброєння дозволяє їм ефективно знищувати ворожу піхоту, легкоброньовану техніку і навіть танки.

- Розвідка і спостереження

Bradley оснащені сучасними системами спостереження і зв’язку, що дозволяє командуванню отримувати важливу інформацію про розташування та пересування противника. Це сприяє кращій координації бойових дій.

Мілітарний побував на секретному виробництві “Сталевого фронту” Ахметова: там роблять захисні екрани для M1 Abrams та БМП M2 Bradley.

Розробники захисних комплектів (Метінвест) розповіли, що кожну конструкцію оцінюють військові та пропонують свої покращення. Наприклад, захист для M2 Bradley робили навмисно розсувним, щоб закривати башту та бокові частини БМП, і водночас легко встановлювати конструкцію.

У 47ій ОМБр, де користуються таким захистом для абрамсів, прокоментували: “Ці решітки допомагають від уламків, від дронів, “ланцетів”, які влучають у броню, решітка в амортизує удар, кумулятивна струя не доходить до самої броні. Саме отака конструкція дійсно стала найкращою, мабуть”.