Фонд "Освіта для демократії" з Польщі спільно з українською громадською організацією "Точка доступу" запрошує представників із Запорізької, Донецької та Херсонської областей взяти участь у програмі "Українські громади на шляху до європейської інтеграції". Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Програма "Українські громади на шляху до європейської інтеграції" включає офлайн тренінг з євроінтеграції, серію з трьох тематичних вебінарів, а також можливість взяти участь у навчальному візиті до Польщі.

Учасники, які успішно завершать всі етапи навчання, зможуть отримати фінансування до 1500 доларів США для реалізації власних малих ініціатив у своїх громадах, використовуючи здобуті знання.

До участі в програмі запрошуються команди з представників органів місцевої влади та неурядових організацій на рівні громад Запорізької, Донецької та Херсонської областей (з територій, що підконтрольні Уряду України). Подаватись потрібно командами з 4 осіб (по 2 представники влади та неурядових організацій).

Перевага надаватиметься представникам та представницям громад:

- з кількістю населення до 30 тисяч,

- що постраждали внаслідок війни та потребують відновлення (у т.ч. і відновлення людського капіталу внаслідок великої міграції (кількість населення зменшилась в порівнянні з 2022 роком більш ніж на 10%),

- що прийняли значну кількість ВПО (більш ніж 10% від загальної кількості мешканців громади);

- деокупованих громад,

- де мінімум двоє представників команди на момент подачі заявки проживають у громаді, від імені якої подається заявка.

Першим компонентом програми буде тренінг «Процес вступу України до ЄС: підготовка та роль громад», що проходитиме в Івано-Франківській області з 25 до 27 вересня 2024 року. Тренінг відбудеться в інтерактивному форматі.

Подаючи заявку на участь, команди беруть на себе зобов’язання взяти участь у всіх заходах проєкту: у всіх днях тренінгу, у вебінарах (жовтень-грудень 2024), навчальному візиті (листопад 2024), впровадженні ініціативи у своїй громаді (березень-травень 2025) та підсумковій зустрічі (червень 2025).

Для участі в конкурсі, просимо заповнити анкету онлайн.

Термін подання заявок – до 1 вересня 2024 р.

Участь у заходах проєкту (проїзд, проживання та харчування) повністю покривається за рахунок організаторів. Усі учасники конкурсу будуть поінформовані про результати відбору до 11-го вересня 2024 року.