У зв’язку із завершенням опалювального сезону змінився розмір житлової субсидії за квітень, який буде виплачений у травні. Про це повідомляють в Пенсійному фонді України.

"Це пов’язано з тим, що житлова субсидія призначається з місяця звернення до кінця опалювального сезону і розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно", - йдеться в повідомленні.

 В Міністерстві соціальної політики нагадують, що субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично.

Водночас є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати. Зокрема, із особистим зверненням до Пенсійного фонду треба звернутися, якщо:

- заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;

- у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи; кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;

- домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, кому з пенсіонерів доступна 100% пільга на комунальні послуги