Одним із напрямків співпраці Покровського міського центру зайнятості Донецької області з територіальними громадами Покровського району є організація суспільно корисних робіт. Під час участі в суспільно корисних роботах з безробітними особами роботодавець укладає строковий трудовий договір, а оплата праці здійснюється коштом коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

У 2024 році Покровським міським центром зайнятості було укладено 66 договорів на проведення суспільно корисних робіт з 7 роботодавцями Покровського району, залучивши до виконання робіт 528 осіб, з яких 98 – у липні. Завдяки співпраці з Комунальною установою «Агентство розвитку громади», Комунальним підприємством «Покровська ритуальна служба» та Гродівською селищною радою, до суспільно корисних робіт долучилися також 31 внутрішньо переміщена особа, яка не зареєстрована в службі зайнятості.

З урахуванням потреб громад, виконуються роботи з розвантаження та пакування гуманітарної допомоги, розбору завалів зруйнованих будинків, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, прибирання вулиць та впорядкування територій населених пунктів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Працівники служби зайнятості продовжують співпрацю з керівниками територіальних громад Покровського району для залучення до суспільно корисних робіт більшої кількості працездатних осіб з-поміж безробітних, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, та внутрішньо переміщені особи. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Покровській територіальній громаді триває благоустрій кладовищ