Розмір виплат за лікарняним залежить від середньої заробітної плати та індивідуально може складати 50%, 60%, 70% чи 100%. Пенсійний фонд України роз’яснив, коли українці можуть отримувати 100% допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Повні 100% виплачуються застрахованим особам, які мають понад вісім років страхового стажу. Окрім того, цілковиту виплату гарантують також особам незалежно від страхового стажу у наступних випадках:

- Громадянам, які віднесені до 1-3 категорій осіб, постраждалих через Чорнобильську катастрофу;

- Батькам або особам, що їх замінюють, які доглядають за хворою дитиною віком до 14 років, постраждалою через Чорнобильську катастрофу;

- Ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та захисників України;

- Донорам, які користуються правом на пільги.

Крім того, 100% середньої зарплати виплачується особам, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також допомога надається по вагітності та пологах.

«Водночас працівникам або ґіґ-фахівцям резидента Дія Сіті, які є застрахованими особами, лікарняні виплачуються незалежно від страхового стажу, у розмірі заробітної плати, з якої фактично сплачено страхові внески», – домовляли в ПФУ.