14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Сьогодні на честь свята у Покровську відбувся урочистий захід. Про це повідомили в МВА.  Нагороди отримали учасники добровольчих формувань.

«У цей день, 10 років тому, перші 500 добровольців вирушили з майдану на тренувальну базу, після чого відправились на схід боронити нашу державу. Ви долучилися до цієї когорти незламних героїв, тому низький вам уклін і велика шана за той свідомий вибір, який ви зробили 24 лютого два роки тому. Бажаємо бути цілими та неушкодженими та всім повернутися додому живими. Найскорішої перемоги! Ви до цього точно дотичні, за що вам дуже дякую від нашої громади та усієї країни», привітав присутніх начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За проявлену самовіддачу, свідомість та громадську активність учасників добровольчих формувань було нагороджено знаками народної пошани «Хрест громадянських заслуг».

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що в Україні збільшиться допомога дітям загиблих захисників-добровольців.

Йдеться про дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України з числа осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

Це дає змогу вже з 1 квітня автоматично підвищити розмір виплати з 2361 грн до  7800 грн на одного неповнолітнього та до 6100 грн - на кожного, якщо в сім’ї двоє і більше дітей.

Таким чином, Уряд врегулював питання виплат соцдопомоги і дітям добровольців, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” встановлено статус члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

Також нагадаємо, що у ЦНАПах відкриють «Єдине вікно» для ветеранів та їхніх родин. Проєкт презентували Для спрощення життя ветеранів та їхніх родин вже запроваджується підхід, який дасть можливість із одним пакетом документів звернутися у ЦНАП, який далі розповсюджуватиме отримані дані до всіх необхідних субʼєктів.

Загалом створення у ЦНАП «єдиного вікна» передбачатиме для ветеранів:

• формування єдиної бази послуг для ветеранів війни;

• максимальну поінформованість про їхні можливості;

• створення зручних, якісних та доступних умов отримання адміністративних послуг;

• впровадження комплексного підходу — отримання спектру адміністративних послуг в одному місці від одного або декількох субʼєктів надання таких послуг.

Також Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні запрацював Центр реінтеграції ветеранів Відповідне рішення схвалила наглядова рада акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».

Центру реінтеграції ветеранів має стати ключовим елементом у зміцненні оборонно-промислового комплексу країни та сприятиме вирішенню проблем, що стоять перед ветеранською громадою.

«Завдання Центру – не звичне працевлаштування ветеранів і ветеранок та залучення на підприємства військових з бойовим досвідом, а системна робота. Вона спрямована на всебічну підтримку та адаптацію таких людей до цивільного життя», – пояснюють в «Укроборонпром».

У Центрі готуватимуть підприємства до повернення на роботу ветеранів, включаючи спеціалізовані тренінги для керівництва та персоналу, а також перекваліфікацію і підвищення професійного рівня ветеранів відповідно до їхніх потреб.

Ветерани також будуть залучені до участі в дослідженнях і випробуваннях нової продукції, виходячи з їх бойового досвіду. Центр включатиме програми для психологічного та фізичного відновлення ветеранів, а також запровадить патронатну підтримку.

Додатково, мобілізованим працівникам та їх сім'ям буде надано широкий спектр підтримки, включно з інформаційно-консультаційною, юридичною та психологічною допомогою.

«Особливу увагу приділятимуть інклюзивності робочих місць, покращенню взаєморозуміння та створенню належної корпоративної культури. Для цього Центр працюватиме з колективами, куди приходять колишні військові», – додали в «Укроборонпромі».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що українські внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно отримати протези.