До 12 років ув’язнення засуджено навідника з Покровська, який передавав представнику міністерства оборони рф дані про місцезнаходження ЗСУ. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Прокурор у суді довів, що з травня по липень 2023 року мешканець м. Покровська передавав співробітнику однієї з військових частин міністерства оборони рф через заборонену соцмережу «Однокласники» відомості про напрямки руху техніки та особового складу Збройних Сил України.

Задля допомоги окупантам у веденні бойових дій проти українських захисників чоловік щотижня надсилав росіянину звіти з детальним описом місцерозташування об’єктів у власному місті.

З кожним новим повідомленням засуджений розширяв спектр розвідувальної інформації, повідомляючи про:

▪ місця ведення артилерійського вогню підрозділами ЗСУ;

▪ кількість та напрямки переміщення РСЗВ й автомобільної техніки, що транспортувала самохідні артустановки;

▪ розташування тягачів, котрі перевозили БМП, гармати-гаубиці, танки й бензовози.

Крім того, у своїх повідомленнях він відмічав геолокації об’єктів дорожньої інфраструктури й інженерних споруд області, які мають важливе значення для обороноздатності нашої країни. Зокрема, детально описував місцевість навколо залізничних сполучень і мостів.

На вирок суду покровчанин чекав під вартою. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Його засуджено 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади або місцевого самоврядування та займатись діяльністю, пов’язаною з доступом до державної таємниці на 10 років.

 Ще  Рokrovsk24.news повідомляв, що в Покровському районі затримали водіїв з алкоголем. Вдень патрульні виявили дві автівки, які перевозили спиртні напої.

"Асортимент" в автівці Renault Kangoо передбачав горілку, вино, шампанське та пиво. А в транспортному Renault Logan до всього вищезазначеного додалося ще бренді, віскі та коньяк. Загальний об’єм виявленого алкоголю становив близько 140 літрів.

 В обох випадках патрульні викликали слідчо-оперативну групу Покровського РУ поліції.

Нагадаємо, що за даними ГУ Нацполіції у Донецькій області, майже за весь 2023 рік було вилучено понад 470 000 літрів алкогольної продукції, загальна сума якої перевищує 45 мільйонів гривень. Найбільш часто спиртне виявляли на блокпостах.

 Відповідно до частини 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, продаж алкогольних напоїв на території Донецької області тягне за собою накладання штрафу від 6 800 грн. до 13 600 грн.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що поліція затримала "закладницю" з мільйонним товаром.

"Жителька Добропілля вирішила стати учасницею незаконного наркотрафіку на території регіону. Оптові партії заборонених речовин підозрювана отримувала від спільників, після чого вдома розфасовувала їх в маленькі поліетиленові згортки. Готові "закладки" вона ретельно ховала на території міста та надсилала в telegram-бот їх координати і фото", — йдеться у повідомленні прокуратури Донецької області.

У відомстві додали, що жінку затримали у місті Білицьке, коли вона розміщала чергову "закладку", маскуючи її під упаковку з соняшниковим насінням. У жінки виявили 74 пакунки з психотропами, а під час обшуку в квартирі підозрюваної вилучили 641 згорток, а також речовини, зовні схожі на "Alpha-PVP", амфетамін, метамфетамін, канабіс, екстазі та "LSD".За даними прокуратури, загальна вартість вилучених речовин, понад мільйон гривень.  Наразі вирішується питання про обрання громадянці запобіжного заходу. Їй загрожує ув’язнення на 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Покровську затримали підприємця, який хотів підкупити слідчого за чотири тисячі доларів, аби повернути раніше вилучений правоохоронцями алкогольний фальсифікат.

Також в прокуратурі заочно повідомлено про підозру жительці м. Лиману в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

До повномасштабного вторгнення рф підозрювана обіймала посади начальниці відділу з питань внутрішньої політики виконкому Лиманської міськради та заступниці співголови тристоронньої соціально-економічної ради Лиманської ОТГ.

Однак у липні 2022 року жінка вирішила залишитися в окупованому місті й продовжити свій кар’єрний шлях вже під протекторатом росіян. Очоливши «відділ внутрішньої політики адміністрації м. Красний Лиман», вона взяла на себе відповідальність за взаємини «з місцевими політичними партіями».

 Крім того, «керівниця» рецензувала матеріали інформаційно-ідеологічного напрямку, що публікувалися на вебресурсі окупантів, відстежувала настрої населення, а також розробляла інформаційні повідомлення для медіа.

 Наразі жінку оголошено в розшук, оскільки після звільнення міста українськими захисниками вона втекла на тимчасово окуповану територію. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.