Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування релокована. Мешканців громади, що потерпає від ворожих обстрілів, при пораненнях або екстреному лікуванні «швидка допомога» везе у Добропілля. При більш складних випадках – у Дніпро. Проте продовжують працювати сімейні лікарі.

«Людей в місті стало менше, але люди ще перебувають у громаді та потребують медичної допомоги. Тому ми надаємо допомогу наскільки це можливо», – каже завідувачка амбулаторії №4 Юлія Книш. 

Лабораторії вже не працюють, тому зробити аналізи неможливо. Проте лікарі поруч і кожного дня приймають своїх пацієнтів. У Родинському працює сімейна лікарка та лікар-педіатр. Терапевтичну допомогу вони надають у тому обсязі, який можливий. 

«Працювати складно, але в тих умовах, в яких ми зараз перебуваємо, ми намагаємось допомагати пацієнтам та надавати необхідну їм допомогу», – підкреслила Юлія Книш.

Зараз спостерігається зменшення кількості пацієнтів по деклараціях. Відтік зумовлений тим, що люди виїжджають й на нових місцях проживання укладають договір з місцевими лікарями. 

Велика шана тим, хто в складних умовах залишається працювати у громаді, надаючи допомогу мешканцям. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що лікарі Мирноградського центру первинної медико-санітарної допомоги ведуть прийои пацієнтів у Кропивницькому та Дніпр.