Відбулася щотижнева нарада з питань ветеранської політики під головуванням Віце-премʼєр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Про це повідомляє "Урядовий кур'єр" .

На заході Мінветеранів представили презентацію «Єдине вікно у ЦНАП, як інструмент надання якісних адміністративних послуг ветеранам та членам їхніх родин».

Зокрема, у ній представили конкретні шляхи інтеграції всіх можливих послуг для ветеранів у систему Центрів надання адміністративних послуг. Адже саме ЦНАПи є більш пристосованими до нових викликів.

Для спрощення життя ветеранів та їхніх родин вже запроваджується підхід, який дасть можливість із одним пакетом документів звернутися у ЦНАП, який далі розповсюджуватиме отримані дані до всіх необхідних субʼєктів.

Загалом створення у ЦНАП «єдиного вікна» передбачатиме для ветеранів:

• формування єдиної бази послуг для ветеранів війни;

• максимальну поінформованість про їхні можливості;

• створення зручних, якісних та доступних умов отримання адміністративних послуг;

• впровадження комплексного підходу — отримання спектру адміністративних послуг в одному місці від одного або декількох субʼєктів надання таких послуг.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Уряд збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих захисників-добровольців.

Йдеться про дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України з числа осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

Це дає змогу вже з 1 квітня автоматично підвищити розмір виплати з 2361 грн до  7800 грн на одного неповнолітнього та до 6100 грн - на кожного, якщо в сім’ї двоє і більше дітей.

Таким чином, Уряд врегулював питання виплат соцдопомоги і дітям добровольців, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” встановлено статус члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

Як зазначив т.в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, зміни були ініційовані за результатами робочих зустрічей з родинами загиблих. 

«Мінветеранів звернулося до Мінсоцполітики з проханням врегулювати питання призначення виплат у зв’язку з втратою годувальника членам сімей загиблих. Як результат, з 1 квітня діти загиблих добровольців будуть отримувати адресну допомогу в підвищених розмірах. Тому рішення Уряду – це питання відновлення соціальної справедливості, адже діти загиблих добровольців, які стали на захист держави після 24 лютого 2022 року, отримували виплати нижчі за інших дітей загиблих Захисників», - додав Олександр Порхун.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні запрацював Центр реінтеграції .Відповідне рішення схвалила наглядова рада акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».

Центру реінтеграції ветеранів має стати ключовим елементом у зміцненні оборонно-промислового комплексу країни та сприятиме вирішенню проблем, що стоять перед ветеранською громадою.

«Завдання Центру – не звичне працевлаштування ветеранів і ветеранок та залучення на підприємства військових з бойовим досвідом, а системна робота. Вона спрямована на всебічну підтримку та адаптацію таких людей до цивільного життя», – пояснюють в «Укроборонпром».

У Центрі готуватимуть підприємства до повернення на роботу ветеранів, включаючи спеціалізовані тренінги для керівництва та персоналу, а також перекваліфікацію і підвищення професійного рівня ветеранів відповідно до їхніх потреб.

Ветерани також будуть залучені до участі в дослідженнях і випробуваннях нової продукції, виходячи з їх бойового досвіду. Центр включатиме програми для психологічного та фізичного відновлення ветеранів, а також запровадить патронатну підтримку.

Додатково, мобілізованим працівникам та їх сім'ям буде надано широкий спектр підтримки, включно з інформаційно-консультаційною, юридичною та психологічною допомогою.

«Особливу увагу приділятимуть інклюзивності робочих місць, покращенню взаєморозуміння та створенню належної корпоративної культури. Для цього Центр працюватиме з колективами, куди приходять колишні військові», – додали в «Укроборонпромі».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що українські внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно отримати протези.