В результаті масованого ракетного удару по українській енергетичній інфраструктурі було пошкоджено десятки об'єктів енергосистеми, що призвело до аварійних відключень у 7 областях. Зараз ведуться роботи з відновлення. Інформацію надає НЕК «Укренерго».

«Сьогодні вранці ворог цілеспрямовано здійснив комбіновану масовану атаку по українській енергетичній інфраструктурі. За даними Генштабу, росіяни випустили по Україні 90 ракет різних типів, 60 дронів», – йдеться в повідомленні.

Десятки об'єктів енергетичної системи зазнали пошкоджень внаслідок атак: уражені теплові та гідроелектростанції, магістральні лінії НЕК «Укренерго», а також розподільчі мережі обленерго.

Найскладніша ситуація склалася в Харківській, Одеській, Кіровоградській, та Дніпропетровській областях.

Проте, як зазначають в Укренерго, енергосистема України зберегла цілісність. Диспетчерський центр «Укренерго» працює над стабілізацією її роботи. Ремонтні бригади та обленерго розпочали аварійно-відновлювальні роботи одразу після закінчення повітряної тривоги.

Споживання електроенергії вимушено обмежено в таких областях:

– Дніпропетровська;

– Донецька;

– Кіровоградська;

– Одеська;

– Полтавська;

– Сумська;

– Харківська.

Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі.

«Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення живлення споживачів», – повідомляють в Укренерго.