В Мирноградській громаді чоловікам віком від 27 до 55 років  та тимчасово переміщеним особам видаються повістки. Про це повідомляють в Міській військовій адміністрації.

Видача робиться для уточнення військово-облікових даних в Покровському РТЦК та СП.

 "Це повістка НЕ НА МОБІЛІЗАЦІЮ. Наразі проводиться звірка для уточнення мобілізаційного ресурсу громади. План з мобілізації, який покладається на громаду формується у відсотках згідно з даними РТЦК та СП з урахуванням тих, хто виїхав, за межі громади, хто заброньований, чоловіків з інвалідністю, які не оформили відстрочку згідно з законодавством, та інших, хто має законні підстави для відстрочки, або навіть знаття з обліку", - йдеться в повідомленні.  

Також в МВА пояснюють: якщо ви є людина з інвалідністю, і не повідомили про це офіційно РТЦК та СП, згідно наявній інформації, ви підпадаєте під мобілізацію. Для оформлення відстрочки необхідно звернутись до РТЦК та СП і отримати документ про відстрочку для себе, це актуалізує інформацію і зменшить мобілізаційне навантаження для громади.

Що буде в разі відмови від отримання повістки?

У цьому випадку відповідальні особи складають акт про відмову, передають до РТЦК та СП, які, роблять подання на розшук до національної поліції. Теж саме відбудеться і в випадку неявки у РТЦК та СП після отримання повістки.