Президент України Володимир Зеленський схвалив зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, збільшивши поріг для крадіжок, які розглядаються на адміністративному рівні. Тепер межа для таких крадіжок становить до 3028 гривень, в той час, як раніше вона була всього 302 гривні. Це означає, що крадіжки на суму до зазначеного ліміту тепер розглядаються як адміністративні правопорушення, не тягнучи за собою кримінальної відповідальності.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, що змінює Кодекс України про адміністративні правопорушення, в першому читанні ще в травні. Після цього, 18 липня, депутати підтримали його у другому читанні та в цілому. Закон набуде чинності наступного дня після його офіційної публікації, тим самим вносячи зміни щодо відповідальності за дрібні крадіжки.

Новий закон передбачає різні види покарання за дрібне розкрадання, залежно від суми крадіжки. За крадіжки на суму до 757 гривень можливий штраф від 850 до 1700 гривень, від 20 до 30 годин громадських робіт або до п'яти діб адмінарешту. Якщо сума крадіжки становить від 757 до 3028 гривень, штраф може сягнути від 1700 до 5100 гривень, крім того, можливе покарання у вигляді від 30 до 40 годин громадських робіт, до одного місяця виправних робіт з утриманням 20% заробітку, або від п'яти до десяти діб адмінарешту. У разі повторної крадіжки протягом року, штраф може зрости до 8500-17000 гривень, з альтернативними варіантами покарання.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в інтернеті з'явились фейкові додатки Резерв+