В Україні скоро завершиться ремонт енергоблоку на одній з атомних електростанцій, що, як очікується, значно покращить стан електропостачання в країні. Про це повідомив Дмитро Сахарук, виконавчий директор компанії ДТЕК, під час ефіру національного телемарафону.

По завершенню ремонту енергоблоку, який має потужність до одного гігавата, очікується істотне зменшення дефіциту електроенергії в Україні. Дмитро Сахарук підкреслив, що поліпшення ситуації можливе, якщо уникнути додаткових уражень об'єктів енергетичної інфраструктури з боку російських військ.

У ДТЕК також повідомили, що зараз триває наймасштабніша програма в історії України з відновлення енергетичної інфраструктури. Всі можливі об'єкти наразі знаходяться у процесі ремонту. Енергетичні компанії інвестують значні ресурси, як людські, так і фінансові, аби підготувати систему до зимового періоду.

З початку року ДТЕК інвестували 1,4 мільярда гривень у відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури, а до кінця року планує виділити ще 4 мільярди гривень. Водночас допомога від іноземних країн також надходить, але її обсяги поки що недостатні для покриття всіх потреб.

За словами Дмитра Сахарука, завдяки активним ремонтним роботам вдасться відновити принаймні половину пошкодженої інфраструктури до початку опалювального сезону. Це дозволить значно скоротити тривалість відключень електроенергії.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, за яким графіком вимикатимуть світло у Покровську 8 липня.