20 березня 2024 року було представлено офіційний трейлер фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман», який занурює глядачів у життя українських літераторів епохи «розстріляного відродження».

Картина розкриває історію, засновану на реальних подіях, яка розгортається у 1927 році в Радянській Україні. З ініціативи Сталіна у Харкові зводиться кооперативний будинок «Слово», призначений для видатних українських письменників. Це стає частиною експерименту, метою якого є створення нового типу радянського письменника через тотальний контроль над творчим процесом і сприяння виникненню єдиного художнього стилю – соціалістичного реалізму. Однак деякі письменники виступають проти прославляння культу Сталіна. Ситуація ускладнюється з приходом загадкового молодого автора Володимира Акімова, чия присутність запускає ланцюг таємничих подій.

Головні ролі у фільмі зіграли Дмитро Олійник (Володимир Акімов), В'ячеслав Довженко (Микола Хвильовий), Ніна Набока (тьотя Варя), Марина Кошкіна (Галя), а також Станіслав Сукненко (Лесь Курбас), Юрій Одинокий (Мерер), Валерія Ходос (Рая Троянкер), Андрій Май (Володимир Сосюра), Юлія Чепурко (Марія Сосюра), Костянтин Темляк (Павло Тичина) та Геннадій Попенко (Михайль Семенко).

«Над цим проєктом я зі своєю командою працював понад 10 років. І це було не даремно. Це довга і непроста дорога повернення письменників Розстріляного Відродження із небуття. Спочатку я зробив  документальний фільм «Будинок «Слово». Пам'ятаю, як тоді 8 років тому,  коли  він  вийшов у прокат, глядачі відкривали для себе цілий Всесвіт української культури, як спрагло долучалися до імен забутого українського письменства 20-30 років», – розповів режисер та співавтор сценарію фільму Тарас Томенко.

Художня драма «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» була знята у 2021 році.  Виробництво фільму здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міжнародного благодійного фонду «Солідарність». Кінотеатральним дистриб'ютором фільму стала компанія B&H.

В національний кінопрокат стрічка вийде 9 травня.