Проєкт «Власна справа» пропонує жителям Донецької області можливість отримати мікрогрант для розвитку особистого бізнесу. Підприємці, які пройшли відбір, отримають загальну суму грантів у розмірі 1 млн 250 тис. гривень. Про це повідомили в Донецькій обласній військовій адміністрації. 

Програма стартувала в квітні 2023 року й зараз триває прийом заявок, який закінчиться 10 березня. Наступний етап пройде з 11 по 24 березня.

Програма передбачає надання фінансування до 250 тисяч гривень для започаткування чи розширення бізнесу. Заявники будуть зобов'язані створити нові робочі місця впродовж шести місяців та витратити грантові кошти протягом цього ж періоду. Вони також будуть зобов'язані повернути грант через сплату податків та зборів і забезпечити доступ представникам Державного центру зайнятості для моніторингу виконання умов договору.

Підприємці у віці від 18 до 65 років мають можливість подавати заявки, розробити та захистити бізнес-план.

Для участі в програмі необхідно зареєструватися на сайті diia.gov.ua, заповнити онлайн-форму заявки, прикріпивши до неї бізнес-план. Далі заявку потрібно підписати за допомогою електронного цифрового підпису та відправити.

У разі виникнення питань або потреби в консультації можна звернутися за допомогою до Ощадбанку.

Раніше Pokrovk24.news повідомляв, що ветерани та їхні родини можуть отримати грант на власну справу