Протягом минулої доби, 22 травня, поліція зафіксувала 2648 ворожих ударів по Донецькій області. Під вогнем перебували 11 населених пунктів, повідомляє Головне управління Національної поліції в Донецькій області. 

Російська армія завдала ударів по містам Гірник, Курахове, Лиман, Торецьк, а також селищами Велика Новосілка, Гостре, Північне та селами Ганнівка, Новожеланне, Новомиколаївка, Успенівка. В результаті цих атак постраждали 29 цивільних об'єктів, зокрема 17 житлових будинків, магазин, гуртожиток, адміністративна будівля, транспортні засоби та об'єкти критичної інфраструктури.

У Торецьку цивільна особа загинула через артилерійський обстріл, також пошкоджено приватну оселю. 

В Північному в результаті авіаудару постраждали троє людей, було пошкоджено три будинки.

Лиман зазнав обстрілу п'ять разів, внаслідок чого одна особа отримала поранення, п'ять приватних осель, магазин, адмінбудівля, два газогони та цивільний автомобіль зазнали пошкоджень.

Окрім того, в ніч на 23 травня Костянтинівка піддалася масивному обстрілу з РСЗВ «Смерч», що призвело до пошкодження щонайменше чотирьох приватних будинків і двох газогонів.

За ці порушення законів та звичаїв війни поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Також здійснено евакуацію 384 осіб, серед яких 35 дітей. З початку обов'язкової евакуації було переміщено 165 397 осіб, включаючи 19 483 дітей та 6 922 осіб з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Уряд урегулював виплату компенсацію на житло для ветеранів з інвалідністю та родин загиблих військових