Ветерани та військовослужбовці можуть скористатися безкоштовним зубопротезуванням один раз на рік. Міністерство охорони здоров'я України спільно з Національною службою здоров'я запустили пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

«Пілотний проєкт безоплатного зубопротезування військовослужбовців та ветеранів є соціально-важливою ініціативою. Це необхідний крок, мета якого - подбати про комфортне життя наших військових, їхнє здоров'я», – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Проєкт зубопротезування реалізується додатково до Програми медичних гарантій. До держбюджету на 2024 рік закладено 750 млн грн.

Послугу з безкоштовного зубопротезування можуть отримати:

- учасники бойових дій;

- особи з інвалідністю внаслідок війни;

- військовослужбовці.

Кожен пацієнт може скористатися цією програмою один раз на рік, при цьому гранична вартість послуги не може перевищувати 14 984 грн. Для отримання послуги потрібно звернутися до медичного закладу, який бере участь у пілотному проєкті.

Попередньо для отримання безоплатного зубопротезування потрібно отримати направлення від лікаря-стоматолога, підготувати пакет документів і написати заяву.

Детальний перелік необхідних документів, доступних послуг та законтрактованих медичних закладів можна знайти на сайті НСЗУ за посиланням.

У разі виникнення додаткових запитань, звертайтеся до контакт-центру НСЗУ за телефоном 16-77.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що для ветеранів та їх родин діють пільгові кредити.