У зоопарку Білецького активно готуються до весняно-літнього сезонну. Персонал займається облаштуванням вольєрів для хижаків, аби забезпечити їм умови, які більше відповідають їхнім потребам. Деталі дізнавалась знімальна команда ТК "Орбіта".

«Ці внутрішні вольєри по своєму унікальні. Тут зимова внутрішня частина, щоб тварини могли сховатися взимку. Є масандра зверху з прокладеними сходами й тварини по нім підійматимуться на верх. І якщо буде жарко, ховатимуться там від сонця», – розповідає волонтер Віктор.

На нульовому поверсі в трьох нових вольєрах облаштували мінібасейни – сюди заселять тигрів. Працівники зазначають, що до вольєрів підведено воду, яку будуть регулярно змінювати, облаштовано зливову каналізацію. 

«По засобах безпеки: варена сітка, зашита стеля. Ми намагались зберегти дерева. Ось, наприклад, вольєр №3 – в ньому залишили три дерева. Огородимо їх металевою сіткою, щоб тварини не могли їх пошкодити», – додає волонтер.

За словами співробітників зоопарку, зимовий період для тварин пройшов загалом задовільно. 

«Перед новим сезоном намагаємося навести порядки в вольєрах. Частина тварин ще перебувають у так званому «зимнику», адже бояться холоду», – каже співробітниця зоопарку Оксана Нікуліна.

Окрім цього, з приходом весни, харчування тварин та птахів стане багатшим на вітаміни, завдяки свіжим травам, овочам та фруктам.

«Запаси є, ми дуже за цим слідкуємо, завчасно все закуповуємо. Сіно заготували ще восени, дуже багато зерна закупили. М'ясо за потреби закуповуємо, фрукти, овочі також. В запасах є все», – каже Оксана Нікуліна.

Цієї весни у звіринці побільшало пернатих: завезли нових фазанів, папуг та співочих пташок. Також зоопарк поповнився двома великими африканськими страусами. Птахів привезли з іншого зоопарку Донеччини, де зараз тривають активні бойові дії.

Зоопарк відчинений для відвідування протягом усього року, проте у травні офіційно починається весняно-літній сезон, тому очікується зростання кількості гостей. Працівники також зазначають, що з настанням теплішої погоди буде відновлено дитячу ігрову зону, де будуть батути, лабіринти та інші розваги. 

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".

" target="_blank">