Мирноградська зооволонтерка Світлана Остапкова вивозить свій притулок для тварин. Рішення про релокацію було складним, але необхідним. Про це зооволонтерка розповіла знімальній групі ТК "Орбіта".

"Максимально важко. Дуже хочеться вдома залишатись. Але ж бачите, що вибору немає, треба виїжджати", – розповідає пані Світлана.

Недільний обстріл Мирнограду додав ще більшої тривожності до загального стану всіх, хто мешкає в цій частині міста. Тому рішення про евакуацію тварин було прискорено.

"З областю визначились, тепер шукаємо недорогий варіант. Хочемо знайти щось на Дніпропетровщині. Поки пакуємо речі, щоб, коли підвернеться вигідний варіант, ми замовили фури, завантажились і поїхали", – каже зооволонтерка.

Шість вольєрів вже зібрано, частину собак тимчасово взяли зооволонтери з Вінниччини. Котів вивезли в Петропавлівку, де вдалося купити невеличкий будинок.

Світлана Остапкова збирає гроші на придбання території для нового притулку на Дніпропетровщині. 400 тисяч гривень вже є, залишилося зібрати 2 мільйони 100 тисяч.

Прихистки Олександра Біличенка та "Mirnograd Animals" продовжують працювати у місті.

Детальніше – в сюжеті телеканалу "Орбіта".