Протягом минулої доби, 5 липня, було зафіксовано 2326 ворожих влучань по території Донеччини. Під вогнем перебували 25 населених пунктів: міста Костянтинівка, Новогродівка, Селидове, Сіверськ, Слов’янськ, Торецьк, Українськ, Часів Яр, селища Велика Новосілка, Дружба, Щербинівка, села Веселий Гай, Вовченка, Єлизаветівка, Іванівка, Зоря, Комар, Миколаївка, Миролюбівка, Перебудова, Предтечине, Розлив, Сонцівка, Ступочки, Урожайне. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

157 цивільних об'єктів пошкоджено, включаючи 91 житловий будинок, а також магазини, адміністративні будівлі, підприємство, освітні заклади, аптеку, кафе, ринок, СТО, транспортні засоби та критичну інфраструктуру.

У Селидовому під ударом російських військ опинились 62 об’єкти інфраструктури, серед них 22 приватних будинки та 22 авто, після ударів авіабомбами «КАБ-500» та ракетами з РСЗВ «Смерч». В результаті загинуло 5 людей, а 15 отримали поранення.

Місто Українськ постраждало від атак з РСЗВ «Смерч» та «Ураган», що призвело до смерті однієї людини та поранень двох інших, а також пошкодження двох багатоквартирних будинків і приватного підприємства.

На село Комар ворог скинув три керовані авіабомби «УМПБ Д-30СН», є загиблий, травмовано 18 мешканців. Пошкоджено 2 багатоквартирних і 13 приватних будинків, три магазини, аптеку, адмінбудівлю, 8 автомобілів, критичну інфраструктуру.

На Торецьк скинули авіабомби «КАБ-250», внаслідок чого загинув один чоловік, ще троє отримали поранення, пошкоджено адміністративну будівлю і приватний дім.

У Часовому Яру через артилерійські обстріли загинуло троє людей, у Костянтинівці в результаті ударів по житловому сектору одна людина отримала поранення, а пошкоджено 13 будинків.

Житель Слов’янська зазнав травм унаслідок обстрілу з РСЗВ «Смерч», пошкоджено 7 будинків у приватному секторі.

Поліція та СБУ ініціювали кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України щодо порушень законів та звичаїв війни.

Загальна кількість евакуйованих осіб з початку обов’язкової евакуації складає 174 306, з яких 20 707 – діти, 7 105 – люди з інвалідністю.