Згідно з даними опитування, проведеного дослідницькою агенцією Info Sapiens за замовленням Texty.org.ua, 35% чоловіків, які не мають військового досвіду та не служать в Збройних Силах України, виявили готовність до мобілізації у разі отримання повістки. Серед них 15,8% висловили повну готовність, а 19% – швидше готові до такого кроку. Водночас 29,8% опитаних заявили про повну неготовність до мобілізації, 18,3% відчувають себе швидше неготовими, а 17,1% не змогли дати однозначної відповіді.

Аналітики Texty.org.ua також досліджували мотиви, які спонукають чоловіків приєднатися до армії, та ті, що відштовхують від такого рішення, аби глибше зрозуміти настрої суспільства стосовно мобілізації.

Серед найбільшої мотивації для готовності до мобілізації — бажання захистити Україну та рідних і помста російським агресорам.

Бажання захистити Україну та своїх рідних цілковито поділяють 32,7%, радше поділяють — 38,3%, зовсім не поділяють — 6,7%.

Тих, хто хоче помститися та вбивати ворога, — 27,6%, радше  поділяють таке бажання 37%, зовсім не поділяють — 7,1%. Готових служити, якщо надійде повістка, — 15,9%, радше готових — 34,6%, зовсім не готових — 10,5%.

Серед причин, які можуть відбивати в чоловіків бажання мобілізуватися, окрім очевидної необхідності ризикувати своїм життям і здоров’ям та невизначеності строків служби, — недостатнє матеріальне забезпечення, відсутність належного навчання та ймовірність потрапити до «поганого» командира.

При цьому ймовірність потрапити до «поганого» командира лякає більше, ніж полон. А страх неналежного навчання навіть більший, ніж страх потрапити до «поганого» командира.

 Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що росіяни просунулись на трьох напрямках на Донбасі.