На Донбасі щодня розгортаються десятки інтенсивних бойових зіткнень. Попри значні втрати, ворожі сили продовжують активні наступальні дії у чотирьох ключових напрямках, однак українські оборонці непохитно тримають оборону. Відзначені територіальні здобутки агресора не призвели до критичних проривів на фронті.

Одним з пріоритетних напрямків для росіян залишається Новопавлівський, де відбувається найбільша кількість бойових дій. Крім того, ворог прагне просунутися в районі Часів Яру та здобути перевагу на Авдіївському напрямку.

За даними американського Інституту вивчення війни, 24 березня окупантам вдалося досягти незначних успіхів на трьох напрямках на Донеччині. Згідно зі свіжими геолокаційними кадрами, на Авдіївському напрямку противник пройшов вперед на захід від Тоненького, а наші захисники продовжують утримувати позиції на західній околиці Орлівки, попри заяви росіян про повну окупацію цього населеного пункту. Крім того, позиційні бої тривають поблизу Бердичів та Яснобродівки.

«Український військовий, який діє на Авдіївському напрямку, заявив, що російські штурми  тут  стали менш інтенсивними, і що російські війська посилили використання розвідувальних безпілотників на цьому напрямку», зазначили аналітики.

На Бахмутському напрямку геолокаційні кадри, опубліковані 24 березня, свідчать про просунення росіян на південь від Богданівки та на північ від Кліщіївки. Тут окупанти прагнуть пройти якомога ближче до Часового Яру з боку Іванівського.


Крім того, противник зміг досягти певних територіальних успіхів на Новопавлівському напрямку. Як зазначили в Інституті вивчення війни, «російські сили нещодавно трохи просунулися на південь від Новомихайлівки», а в районі Красногорівки та Георгіївки тривають позиційні бої.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, з Покровська на Рівенщину відправився перший евакуаційний потяг