Жителі областей, що знаходяться близько до лінії фронту, мають можливість замовляти необхідні лікарські препарати через Укрпошту без сплати за доставку. Про це нагадали у Херсонській обласній військовій адміністрації. 

Проєкт «Укрпошта. Аптека», який дозволяє мешканцям прифронтових та деокупованих зон отримувати ліки з безоплатною експрес-доставкою, продовжує свою роботу. Ця ініціатива допомагає забезпечувати населення необхідними медикаментами через відділення АТ «Укрпошта».

Зазначається, що проєкт «Укрпошта. Аптека» розширено за підтримки Урядової програми «Доступні ліки». Замовлення ліків здійснюється так:

  1. Замовник телефонує до контакт-центру "Укрпошти" за номером 0-800-300-545, де отримує всі необхідні вказівки для оформлення замовлення.
  2. Після формування замовлення, його доставлять до найближчого відділення "Укрпошти" безкоштовно протягом трьох днів.
  3. Після прибуття замовлення на місце, замовник отримає SMS-повідомлення про можливість його отримання.

Ця ініціатива реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров'я та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, якщо пацієнт має рецепт на «Доступні ліки», але не може самостійно піти в аптеку, то препарати можуть отримати родичі хворого.