Українці можуть безкоштовно  замовити та отримати медичні препарати поштою. Про це повідомляють у НСЗУ.

Скористатися послугою “Укрпошта.Аптека” можуть всі жителі України, зокрема на прифронтових територіях, де доступ до ліків ускладнений.

Як замовити ліки?

- Переконайтеся, що ви маєте дійсний е-рецепт. Якщо він виписаний понад 30 днів тому, зв’яжіться зі своїм лікарем для отримання повторного рецепта.

- Зателефонуйте до контакт-центру Укрпошти за номером 0 800 300 545 та слідуйте підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем.

- Назвіть оператору номер електронного рецепту (16 цифр) та додатково 4 цифри коду його погашення, виберіть препарат із запропонованих. Оформіть замовлення: назвіть контактні дані та адресу доставки.

Далі сформоване замовлення буде надіслано клієнту до найближчого відділення за послугою “Укрпошта Експрес”.

Щойно посилка буде готова до видачі, замовник отримує СМС-повідомлення.

Щоб перевірити, чи правильно укомплектовано замовлення, можна оглянути посилку під час отримання. Терміни доставки — до трьох днів між обласними центрами (без урахування дня відправлення).

Доставка ліків — безоплатна. Нині програма включає 532 найменування ліків та медичних виробів. Докладніше про всі напрями програми за посиланням.

Окрім препаратів за програмою “Доступні ліки”, можна також замовити будь-які інші рецептурні та безрецептурні лікарські засоби, які Укрпошта доставить до найближчого відділення.

Наголошується, що наркотичні препарати та інсуліни не підлягають замовленню та доставці.