Волонтери Червоного Хреста в Мирнограді роздають безкоштовний корм і переноски для домашніх тварин. Про це повідомила знімальна команда ТК «Орбіта».

За інформацією голови Мирноградської міської організації Товариства Червоного Хреста України Інни Борисової, корм та переноски надаються в межах Національної допомоги тваринам, до якої долучились мирноградські волонтери Червоного Хреста України. 

«Цю допомогу можуть отримати внутрішньо переміщені особи, які приїхали зі своїми тваринками, люди, в яких зруйноване житло, а також сім'ї загиблих під час збройного конфлікту», – розповіла Інна Борисова.

 Є корм для звичайних та стерилізованих котів та собак. Для останніх – додаткова градація за породою: великі, середні, маленькі.

«Якщо в родини багато тварин, то корм отримують всього три тваринки – наприклад, два кошеня і одна собачка, або навпаки – дві собачки і одне кошеня. Тобто видається три одиниці на одну сім'ю. І плюс переноска на одну сім'ю, якщо вона потрібна», – розповіла волонтерка Мирноградської організації Червоного Хреста України Лілія Зайдулліна.

У Мирноградському палаці культури власників домашніх тварин приймають з паспортами та довідками ВПО кожен вівторок, суботу і неділю з 10:00 до 14:00.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».