З 9 липня стартує безкоштовний навчальний ІТ-курс «Основи роботи з базами даних» для ветеранів та їхніх родин, організований Українським ветеранським фондом у співпраці з Lobby X та IT-компанією SoftServe. Про це повідомив Український ветеранський фонд.

«Це один із важливих етапів переходу до цивільного життя для наших захисників і захисниць, а також підтримка для родин ветеранів, які шукають нові можливості самореалізації. Крім того, здобуті навички в ІТ-сфері можна буде застосовувати з користю для зміцнення оборони країни», – каже Руслана Величко-Трифонюк, виконувачка обов'язків виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.

Програма навчання охоплює основи роботи з базами даних, включаючи проектування, управління, SQL-запити та підготовку до подальшої спеціалізації в IT-галузі.

Курс містить вивчення систем управління базами даних, зв'язки між таблицями, основні типи даних, функції та тригери. Учасники також навчатимуться необхідним soft skills та отримають поради щодо підготовки резюме та пошуку роботи у ІТ-сфері.

Заняття проходитимуть двічі на тиждень через платформу Zoom, з можливістю доступу до запису лекцій. По завершенню 8-тижневого курсу учасники отримають сертифікати. Зареєструватися на курс можливо до 2 липня через спеціальну онлайн-форму.